Yoga

Yoga als therapie

Mohenjo-Daro

Yoga Meditatie

De verschillende yogatechnieken, met name ademhalingstechnieken, en zachte Hatha Yoga stellen je in staat je gezondheid te verbeteren evenals je functioneren in de maatschappij.

Je leert invloed uitoefenen op het autonome zenuwstelsel dat o.a. je hartritme en je bloeddruk regelt. Het effect is ontspanning van lichaam en geest.

Daarmee is yogabeoefening een zeer effectieve stressbestrijding. Stress is waarschijnlijk de grootste killer in onze westerse samenleving. Stress ondermijnt het immuunsysteem, met als gevolg dat ziektes kunnen toeslaan.

Yogameditatie heeft deze heilzame uitwerking omdat zij – en dit is het werkelijke doel van yoga – je leidt naar jezelf, op alle niveaus.

Yoga, HeartMath en Biofeedback

De positieve gezondheidseffecten van yoga zijn te vergelijken met die van het HeartMath programma.

De yogadocentenopleiding van de Himalaya Traditie in het Indiase Rishikesh gebruikt HeartMath als ondersteuning en als biofeedback instrument. Ook de yogacursussen van ‘Awareness Coaching’ kunnen door de cursisten gecombineerd worden met HeartMath sessies, die in hoge mate de gezondheidseffecten van yogameditatie versterken. Omgekeerd is dit ook het geval.

Aanmelden